Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on Aug 30, 2014 in TIPS | 0 comments

TIP: Boomerang voor Gmail

TIP: Boomerang voor Gmail

Zelf gebruik ik al vanaf het ontstaan van de dienst Gmail, de e-mailservice van Google. Van hieruit ben ik ook langzaam overgestapt op Google Drive , Google Music , Google Books  en andere services die Google aanbiedt zoals de Chrome webbrowser. Verder ben ik een groot fan van Google’s concurrent voor Facebook, Google+ .

1 van de voordelen van Gmail is de grote mate waarin aanpassingen gedaan kunnen worden naar de wens van de gebruiker. Bovendien biedt Gmail “Labs” aan, experimentele functies binnen Gmail die de gebruikerservaring nog verder kunnen verbeteren.Een ander groot voordeel is dat bij gebruik van Gmail ook de applicatie “Boomerang” gebruikt kan worden. Boomerang

 

Boomerang  is een dienst die het mogelijk maakt om e-mails nog functioneler te gebruiken. De belangrijkste mogelijkheden hiervan zijn 1) de mogelijkheid om e-mails op een later tijdstip te verzenden en 2) e-mails op een vooraf bepaalde tijd terug te laten komen in je mailbox als een reminder. Het voordeel hierbij is dat tot die tijd de e-mail niet meer te zien is in je mailbox, waardoor de inbox minder vol zit en je het overzicht beter behoudt. Je ontvangt je e-mail dus pas (opnieuw) op het moment dat je deze nodig hebt.

 

Andere opties zijn:

– Het kunnen controleren op reacties van de ontvangers van je e-mails

– Je kunt controleren of de ontvangers je e-mail hebben gelezen of dat ze op links of attachments in je e-mail hebben geklikt

– Het is mogelijk standaard reminders per e-mail naar iemand anders of jezelf te sturen op terugkerende momenten (bijvoorbeeld elke maand of elk jaar)

– Je kunt notities voor jezelf toevoegen aan e-mails

– Een speciaal menu maakt het mogelijk in 1 oogopslag te zien wat de huidige stand van zaken is voor al deze functies.

 

Kortom, de e-mailbelevenis wordt op deze manier een stuk uitgebreider en functioneler. Voorwaarden voor deze dienst zijn dus een Gmail account (gratis aan te maken op www.gmail.com) en het gebruik van de Google Chrome internetbrowser (www.chrome.com) aangezien Boomerang als een plugin werkt in deze browser. Ook zijn er apps beschikbaar voor op je telefoon. Boomerang is voor de meeste functies gratis, maar je moet betalen voor de uitgebreidere functies (vanaf 5 dollar per maand).

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *