Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on May 31, 2014 in Marketing, TIPS | 0 comments

TIP: automatisch tweets plaatsen met IFTTT

TIP: automatisch tweets plaatsen met IFTTT

Toen ik net begon met Erinaceus plande ik elke ochtend een half uur in om tweets te plaatsen, Facebook berichten te delen en op Google+ berichten te zetten. Dat kon handiger dacht ik, in een tijd van automatisering.

Ken je IFTTT? Dit is een internetdienst die staat voor “If This, Then That”, en die op basis van bepaalde triggers of signalen taken voor je uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan:

– Een SMS sturen wanneer je gebeld wordt en niet op kunt nemen
– Automatisch backups maken van je SMSjes en oproepgeschiedenis
– Op basis van trefwoorden in je agenda een notification sturen op je telefoon
etc. etc.

twitter

IFTTT is ook heel goed te gebruiken om elke dag vaste tweets uit te sturen. Weliswaar heb je dan geen “caroussel” van steeds wisselende berichten, maar wanneer je bijvoorbeeld 2 of 3 keer per dag een aanbieding de wereld in wil sturen, is IFTTT perfect. Stel de tijd in waarop je het bericht wil sturen, schrijf de tekst op van je tweet en IFTTT neemt het elke dag van je over. Zeker op een vluchtig medium als Twitter is dit erg belangrijk. Zie mijn twitteraccount hoe dit tot uitdrukking komt.

Er zijn ontelbaar veel acties in te stellen door combinaties te maken van verschillende “channels”: Twitter, Facebook, e-mail, telefoon, dag en tijd, agenda, het weer, en zelfs bijzondere apparaten zoals CO2 meters en de Philips Hue die je allemaal aan kan sluiten op IFTTT. Zo komt het “Internet of Things” steeds dichterbij.

Benieuwd? Maak een account op IFTTT.com en probeer het uit!

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *