Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on Jan 1, 2016 in Lifestyle | 0 comments

De top 40 business podcasts van 2015!

De top 40 business podcasts van 2015!

Zo. Met stapels oliebollen, appelflappen en vuurwerk om me heen schrijf ik dit laatste artikel van 2015. Het was een dynamisch jaar waarin ik een aantal nieuwe dingen gestart ben: mijn e-mail inspiratietraining “Ondernemen: in 30 dagen de drempel over”, mijn eerste (gratis!) e-book “De Mindset van Ondernemen” en mijn nieuwsbrief heeft vastere vorm aangenomen met elke maand nieuwe artikelen. Voor 2016 staat gepland dat deze mars gestaag voortgaat en als het effe kan nog grotere en betere vormen aanneemt.

Mijn eerste lijstje is hierbij voor jullie: een top 40 van podcasts over ondernemen. Ik heb mezelf urenlang ondergedompeld in de verschillende shows, en daarbij heb ik goed het kaf van het koren kunnen scheiden.

Daarnaast heb ik besloten om hierna elke maand een update aan te blijven brengen in mijn lijst van business podcasts, waarbij ik een voortschrijdend gemiddelde zal hanteren. Deze lijst is dus niet eenmalig, maar zal een vast plekje krijgen op mijn website. Ben je dus benieuwd hoe ik over een aantal maanden denk over podcasts? Of hoe nieuwe podcasts het doen? Check het uit op erinaceus.nl!

Weet je een echt goede podcast die je wilt delen? Geef het door aan sander@erinaceus.nl of reageer in de comments op mijn website; ik neem hem dan mee in mijn nieuwe lijst!

Zo. Dan nu de lijst. We beginnen van slecht en langzaam naar goed. Let’s go.

 

 


40. The Reboot Podcast

Dit is met stip de slechtste podcast die ik heb geluisterd. Een ondernemer/investeerder die nu andere ondernemers coacht spreekt over de psychologie van het ondernemen. In principe geen slecht concept, maar de man hoort zichzelf erg graag praten en hij hangt in de show de psychiater uit. Afschuwelijk om te horen hoe hij elke keer de gevoelige kaart speelt; af en toe had ik het idee dat het een parodie was. Geen aanrader dus!

39. “Help my Business!”

38. The Eelco de Boer Podcast

37. Work in Progress

3 podcasts die qua inhoud goed zouden kunnen zijn, maar qua stijl erg afstoten. Een irritante stem, te korte afleveringen en afleveringen zonder enige richting zorgen ervoor dat ik niet veel meekrijg van het onderwerp.

36. The Distance

35. Winst.nl podcast

34. The EntreLeadership podcast

Deze podcasts beginnen al iets meer in de buurt te komen, maar missen nog scherpte en richting.

33. Being Boss

32. a16z

31. Strategisch Lui
Being Boss vind ik te zweverig en teveel op vrouwen gericht; a16z biedt weinig praktische inzichten en Strategisch Lui (dat over efficiënter werken gaat in minder tijd) is te kort en biedt weinig inhoud.

30. Startup Grind

29. This Week in Startups

28. Foundr Magazine Podcast

27. The Top Entrepeneurs

26. From Scratch

25. Entrepeneurial Thought Leaders

Dit is een reeks podcasts die 1 ding delen: ze vertellen vooral over de ervaringen van succesvolle ondernemers, vaak in de startup scene van Silicon Valley, waarbij Venture Capital bedrijven een grote rol spelen. Het zijn niet altijd afleveringen met praktische tips & tricks maar ze geven wel veel mee van de energie en de drive van succesvolle ondernemers.

24. Tick Tock

Een podcast die vooral gaat over efficiënter werken.

23. Hack the Entrepeneur

22. Hack to Start

21. Mixergy startup interviews

20. The Tim Ferriss Show

Tim Ferriss is een grootheid geworden in de wereld van ondernemers met zijn boek “The 4 Hour Work Week” waarin hij het concept van lifestyle business promoot. Zijn show is super interessant en biedt interviews met indrukwekkende gasten, die hij soms wel 2 tot 2,5 uur interviewt. Echter de podcast gaat niet altijd over ondernemen en duurt mijn insziens te lang om even tussendoor te luisteren. Verder wel een aanrader!

19. Rocketship Podcast

18. Entrepeneur on Fire

John Lee Dumas interviewt al een paar jaar lang elke dag een ondernemer om te onderzoeken wat hen succesvol maakt.

17. Product Hunt

16. Side Hustle Show

Over ondernemen naast je baan.

15. The Slow Hustle Podcast

14. Frankwatching

Een Nederlandse podcast over ondernemen.

13. The Suitcase Entrepeneur

Nathalie Sisson geeft tips en adviezen over ondernemen en het leven als digital nomad.

12. Dormroom Tycoon

11. The 100$ MBA show

Een dagelijkse, korte show met veel praktische tips en ervaringen

En dan nu de top 10:

10. Zero to Scale

Hoe kun je in korte tijd veel omzet genereren? Deze 2 ambitieuze ondernemers delen hun ervaringen.

9. Internet Business Mastery

8. The School of Greatness

Lewis Howes onderzoekt wat het succes is van “grootse” ondernemers.

7. Youpreneur

6. Life Hackz Show

Een Duitse show van Marcus Meurer, 1 van de voortrekkers in de beweging van digital nomads.

5. This Is Your Life with Michael Hyatt

Michael Hyatt, voormalig uitgever, deelt tips en adviezen over ondernemen maar ook over allerlei andere thema’s in het leven. Een fijne show met een rustig tempo dat diep op de onderwerpen ingaat.

4. Seanwes Podcast

3. The Productivity Show

2. The AskGaryVee show

Gary Vaynerchuk is 1 van de weinig ondernemers die echt overtuigen; hij spreekt uit jarenlange ervaring, is niet bang om business bullshit aan te pakken en komt direct ter zake.

En dan de nummer 1….

1. Online Marketing Made Easy

Amy Porterfield is energiek, heeft een fijne, warme stem en weet waar ze het over heeft. Ze trekt interessante gasten aan met kennis van zaken en gaat verder dan de standaard (cliché) onderwerpen waar andere podcasts over gaan. Een verdiende nummer 1!

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *