Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on Nov 1, 2014 in Lifestyle | 0 comments

6 tools waarin elke ondernemer moet investeren

6 tools waarin elke ondernemer moet investeren

Als ondernemer wil je het leven zo gemakkelijk mogelijk maken. Je hebt het immers altijd erg druk met het leveren van je producten of diensten, het aantrekken van nieuwe klanten en het oplossen van problemen.

Door technologie, software en hulpmiddelen op de juiste manier te gebruiken kun je het leven een stuk aangenamer maken en efficiënter werken. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met dingen waarbij je jezelf af kunt vragen: hoe efficiënt gebruik ik dit? Kan ik iets beter doen? Of heb ik dit überhaupt wel?

 

Een goede agenda

Digitaal of papier? That’s the question.

Een aantal afwegingen:

 • Een papieren agenda is niet afhankelijk van het gebruik van de beschikbaarheid van een computer of telefoon
 • Een elektronische agenda kan tot in de eeuwigheid afspraken terug laten komen en inplannen
 • Een elektronische agenda is gemakkelijker te wijzigen dan een op papier
 • Een papieren agenda “voelt” misschien fijner; je pakt deze er wellicht sneller bij

Zelf gebruik ik de agenda van Google (Google Calendar) omdat mijn afspraken regelmatig verzet worden en ik voor langere tijden in de toekomst meerdere agenda’s moet combineren. De app op mijn telefoon werkt prima en ik laat deze waar mogelijk ook synchroniseren met de agenda’s van de bedrijven waar ik werk.

Als je voor papier gaat zijn er legio mogelijkheden voor agenda’s. Soms is het probleem dat je aan het einde van het jaar bent en 2 agenda’s mee moet nemen. Wat dan een overweging waard is is een agenda die 1,5 of zelfs 3 jaren vooruit gaat, zoals de agenda’s van Moleskine.


Een goed notitieboekje

Over Moleskine gesproken: deze is vooral bekend van zijn prima kwaliteit notebooks. Andere leveranciers zijn Leuchtturm en Paperblanks.

Een notitieboekje lijkt ouderwets en niet meer van deze tijd, maar dingen schrijven met je hand op papier is in bijna alle opzichten nog steeds beter dan digitaal je notities maken (hoewel bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note series steeds beter worden met digitaal schrijven).Moleskine

Door te schrijven kun je op de een of andere manier veel meer emoties op papier zetten. Bovendien kun je gemakkelijk tekeningen maken en heb je al je notities handzaam bij elkaar.

Er zijn verschillende varianten mogelijk: hardcovers, softcovers, boekjes in maten A4, A5 en A6. Ook hebben zowel Moleskine als Leuchtturm extra kleine boekjes van ongeveer 65 pagina’s waardoor je per opdracht / taak / opdrachtgever een apart boekje kunt maken en deze zo gescheiden houden. Ook bieden veel notitieboekjes tegenwoordig inhoudsopgaves aan in het boekje waarmee je gemakkelijk je notities kunt archiveren.

 

Een handige takenlijst

Een takenlijst helpt je om je prioriteiten helder te stellen en af te vinken als je hiermee klaar bent. Er zijn aardig wat ontwikkelingen op het gebied van digitale takenlijsten: de mogelijkheden worden uitgebreider, notities en bestanden kunnen toegevoegd worden, verantwoordelijke teamleden kunnen aangewezen worden en elke tool werkt visueel anders.

Zelf gebruik ik ToDoist om mijn taken vast te leggen (inclusief due date). Andere alternatieven zijn Toodledo, Trello, Workflowy, Wunderlist, Google Keep, Remember the Milk en nog een flink aantal. Ook is Google met Google Inbox bezig om mails te combineren met een takenlijst.

 

Een goede tas

Een goede tas werkt met je mee wanneer je veel onderweg bent. Zelf heb ik altijd alles bij me wat ik redelijkerwijs nodig zou kunnen hebben, dus ik heb een grote aktetas gekocht. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat.

Ik stel zelf de volgende eisen:

– De tas moet zowel een handvat als een schouderband hebben

– Er moeten voldoende vakken in zitten om mijn spullen te ordenen

– De tas moet gemakkelijk te openen en te sluiten zijn

Een tas is een persoonlijk voorwerp dat jaren mee kan gaan, daarom kan ik daar geen enkel advies over geven. Het enige dat ik kan zeggen is dat je beter voor duurzaam dan goedkoop kan gaan. Je zult er veel plezier aan beleven.


Een moderne smartphone

Of we het willen of niet, technologie speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Maak er daarom slim gebruik van! Je kunt een aantal van de tools die ik hierboven heb besproken ook koppelen met of gebruiken op je telefoon.

Met een goede smartphone kun je:

 • Digitaal je agenda bijhouden
 • Op elk moment dringende e-mails beantwoorden
 • Je telefoon gebruiken als navigatiesysteem voor in de auto of het OV
 • Documenten onderweg lezen of zelfs bewerken
 • Je takenlijst bijwerken
 • Chatten met collega’s over serieuze en niet zo serieuze zaken
 • E-books lezen
 • Foto’s of video’s maken (in steeds betere kwaliteit)
 • Het internet op als je specifieke informatie nodig hebt
 • Bankzaken regelen
 • Het laatste (bedrijfs)nieuws lezen
 • Je productiviteit verhogen met handige apps en tools
 • Bellen (ik was het bijna vergeten)

De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos.

Zorg ervoor dat je liever een duurdere smartphone koopt dan een goedkope, want met een betere smartphone werk je lekkerder en deze gaat ook nog eens langer mee (je weet vast wel hoe lang het duurt voordat je telefoon helemaal naar je eigen smaak is ingericht).

 

Een tablet of laptop

Voor veel dingen onderweg werkt een smartphone prima. Maar als je echt productiewerk af wilt leveren is het fijn een goed toetsenbord, muis en scherm te hebben. Daarom prefereer ik zelf een laptop boven een tablet, aangezien typen op een tablet toch niet altijd optimaal is voor mijn gevoel. Bovendien mis ik dan een muis. Een ander nadeel is dat een tablet vaak niet als volwaardige computer te gebruiken is.

Een tussenvariant hiervan zijn tablets die je ook als computer kan gebruiken, zoals de Microsoft Surface; een tablet met aangehecht toetsenbord waarop een volwaardige versie van Windows draait.

Ook hier raad ik aan: kies liever een duurdere computer die lang meegaat en goede specificaties heeft dan een computer die je na 2 jaar moet vervangen. Zo heb ik mijn computer al meer dan 5 jaar en deze werkt voorlopig nog prima. Goedkoop is vaak duurkoop als het om techniek gaat.

 

Elektronische tools voor onderweg

Als je onderweg bent kun je vaak nog een paar extra dingen gebruiken:

 • Een USB stick of SD kaart voor het overdragen van bestanden
 • Een koptelefoon voor het voeren van gesprekken op je telefoon en het luisteren naar muziek
 • Een powerbank om onderweg je telefoon of tablet op te laden als je zonder stroomnet zit
 • Verschillende pennen, potloden en aanverwante voorwerpen
 • Een visitekaartjeshouder (met inhoud!)
 • Een map om papieren in te bewaren (en veel lege A4tjes voor tijdelijke notities)

Heb jij aanvullingen voor mij? Zonder welke tool kun jij niet op pad? Laat het me weten!

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *